CloudBox Presenter Nyheter och tips

CloudBox Presenter - Vi har flyttat!

Efter den senaste uppdateringen av CloudBox Presenter har det kommit synpunkter på hur man når vissa funktioner. Därför har vi lyft fram några funktioner och flyttat några knappar. 

Pause-knappen ligger före LIVE-knappen för att framhäva ett arbetsflöde där man innan presentationen startar ställer sändningen i Pause. På så vis kan man lägga ut levande bild och en skylt som visar vad som är på gång. När mötet startar trycker man Pause eller Live. Detta registreras av CloudBox Presenter och gör att spelaren hoppar förbi inledande paus i ondemand-versionen.

Upload-knappen är framlyft för ett bättre arbetsflöde efter live-sändning. Innan man går Ondemand måste man ladda upp den inspelade videofilen till streaming-servern. Knappen blinkar grön för att påminna om funktionen.

Edit ondemand-knappen är framlyft för att enklare hitta funktionen. 


CloudBox Player med horisontell slidevy

Med den nya horisontella slidevyn får tittarna en bättre överblick och kan lättare navigera i presentationen. 

I CloudBox Presenter ställer man enkelt in horisontell slidevy: 
Välj Player settings > Player layout > Markera Slide Browser: Horizontal.


CloudBox Presenter Full automatik i Österåkers kommun

Österåkers kommun sänder sina kommunfullmäktigemöten med ett helautomatiserat kamerasystem levererat av Q Enter AB. Mötet hanteras av Q Enter Plenum och webbsänds med CloudBox Presenter. 

Denna installation är den första där CloudBox Presenter sköter sändningen helt automatiskt. Hela arbetsflödet från att skapa spelare, sända mötet och ladda upp för ondemand sker automatiskt! 

Se exempel på en sändning här: Österåkers kommun webbtv
Läs mer på Q Enters webbsajt.